Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos kifli recept

Kókuszos kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg margarin (hideg)
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kb 3-5 dkg olvasztott margarin a forma kikenéséhez

    Mártogatni:

    • 120 g étcsokoládé
    • 1 ek étolaj
    • kb 5-6 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Ebből az adagból nekem 37 db kiflim lett.

    A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

    Utána a tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb 4-5 cm-es darabokat vágunk és a margarinnal kikent formákba jól belenyomkodjuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni).

    Ha kihűlt, a formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat (könnyen kijön a formából).

    Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba, majd utána belehempergetjük a kókuszreszelékbe.

    Sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá