Kókuszos kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg margarin (hideg)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 3-5 dkg olvasztott margarin a forma kikenéséhez
Mártogatni:
- 120 g étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- kb 5-6 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Ebből az adagból nekem 37 db kiflim lett.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Utána a tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb 4-5 cm-es darabokat vágunk és a margarinnal kikent formákba jól belenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni).
Ha kihűlt, a formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat (könnyen kijön a formából).
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba, majd utána belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
Sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »