Kókuszos kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg margarin (hideg)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 3-5 dkg olvasztott margarin a forma kikenéséhez
Mártogatni:
- 120 g étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- kb 5-6 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Ebből az adagból nekem 37 db kiflim lett.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Utána a tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb 4-5 cm-es darabokat vágunk és a margarinnal kikent formákba jól belenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni).
Ha kihűlt, a formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat (könnyen kijön a formából).
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba, majd utána belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
Sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.