Kókuszos kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg margarin (hideg)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 3-5 dkg olvasztott margarin a forma kikenéséhez
Mártogatni:
- 120 g étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- kb 5-6 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Ebből az adagból nekem 37 db kiflim lett.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Utána a tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb 4-5 cm-es darabokat vágunk és a margarinnal kikent formákba jól belenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni).
Ha kihűlt, a formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat (könnyen kijön a formából).
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba, majd utána belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
Sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »