Kókuszos-habgaluskás krémes sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek cukor
- 6 ek víz
- 2 ek kakaópor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Kókuszgaluska:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 ek cukor
- 3 ek liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 0,5 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg finomliszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3,5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habosra keverjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 24 ×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A kókuszgaluska készítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével, és együtt megsütjük 180 fokon. TŰPRÓBA!
A krém készítése:
A tojások sárgáit a liszttel, a tejjel és a cukrokkal felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. A krémre az olvasztott csokoládét rácsurgatjuk.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és tetejére tesszük. A habra még kb. 3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgatunk rá.