Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-habgaluskás krémes sütemény recept

Kókuszos-habgaluskás krémes sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek cukor
    • 6 ek víz
    • 2 ek kakaópor
    • 8 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Kókuszgaluska:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 ek cukor
    • 3 ek liszt
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 0,5 csomag sütőpor

    A krém hozzávalói:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg finomliszt
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 3,5 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg vaj

    Tetejére:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habosra keverjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 24 ×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

    A kókuszgaluska készítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével, és együtt megsütjük 180 fokon. TŰPRÓBA!

    A krém készítése:

    A tojások sárgáit a liszttel, a tejjel és a cukrokkal felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. A krémre az olvasztott csokoládét rácsurgatjuk.

    Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és tetejére tesszük. A habra még kb. 3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá