Kókuszos-habgaluskás krémes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 12 ek cukor
  • 6 ek víz
  • 2 ek kakaópor
  • 8 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor

Kókuszgaluska:

  • 5 tojásfehérje
  • 10 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 0,5 csomag sütőpor

A krém hozzávalói:

  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj

Tetejére:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habosra keverjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 24 ×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A kókuszgaluska készítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével, és együtt megsütjük 180 fokon. TŰPRÓBA!

A krém készítése:

A tojások sárgáit a liszttel, a tejjel és a cukrokkal felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. A krémre az olvasztott csokoládét rácsurgatjuk.

Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és tetejére tesszük. A habra még kb. 3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgatunk rá.