Kókuszos golyók recept

Hozzávalók:
- 3 evőkanál finomliszt
- 5 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- darált keksz kb 10 dkg
- darált mandula kb 5 dkg
- a hempergetéshez 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és simára, csomómentesre keverjük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
Beletesszük a vajat és addig kevergetjük, míg elolvad, majd hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, hogy könnyen lehessen formázni (ne legyen lágy, de nagyon kemény se a massza). Hozzáadjuk a darált kekszet is és a mandulát.
Hagyjuk hűlni kb 20 percig. Ezután golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Azonnal is fogyasztható, de akkor a legjobb, ha 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »