Kókuszos golyók recept

Hozzávalók:
- 3 evőkanál finomliszt
- 5 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- darált keksz kb 10 dkg
- darált mandula kb 5 dkg
- a hempergetéshez 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és simára, csomómentesre keverjük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
Beletesszük a vajat és addig kevergetjük, míg elolvad, majd hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, hogy könnyen lehessen formázni (ne legyen lágy, de nagyon kemény se a massza). Hozzáadjuk a darált kekszet is és a mandulát.
Hagyjuk hűlni kb 20 percig. Ezután golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Azonnal is fogyasztható, de akkor a legjobb, ha 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »