Kókuszos golyók recept

Hozzávalók:
- 3 evőkanál finomliszt
- 5 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- darált keksz kb 10 dkg
- darált mandula kb 5 dkg
- a hempergetéshez 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és simára, csomómentesre keverjük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
Beletesszük a vajat és addig kevergetjük, míg elolvad, majd hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, hogy könnyen lehessen formázni (ne legyen lágy, de nagyon kemény se a massza). Hozzáadjuk a darált kekszet is és a mandulát.
Hagyjuk hűlni kb 20 percig. Ezután golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Azonnal is fogyasztható, de akkor a legjobb, ha 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »