Kókuszos-chiamagos keksz recept

Hozzávalók 16 db-hoz:
- 15 dkg mandulaliszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 mk őrölt fahéj
- 1 ek chiamag
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze (ha szükséges egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza).
Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk le.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »