Kókuszkrémes tarka szelet recept
Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 40 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1,8 dl étolaj
- 3 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg vaj
Máz:
- 15 dkg étcsokoládé + 1 ek étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé + 1 mk étolaj
Elkészítése:
A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is.
A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta 3/4-ed részét beleöntjük. A tepsit egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza. A maradék masszához hozzákeverjük a kakaóport és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük. Fogunk egy villát és nyolcasokat írunk vele a tésztába. Tehát a kakaós masszát “belefésüljük” a sárga masszába.
200 fokra melegítet sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor szilárd a teteje egy fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen a sütemény teteje. Mindenkinek más a sütője, javaslom, hogy TŰPRÓBÁIG süsse!
A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük.
A megsült, kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládékkal bevonjuk.
Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam. Úgyszintén a fehér csokoládét is az olajjal.
A krémre csurgatjuk először az étcsokoládét, majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban. Kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogatjuk.
A csoki dermedése után forróvizes késsel szeletelhető.