Kókuszkrémes-mákos sütőtöktekercs recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 50 ml étolaj
- 15 dkg liszt
- 10 dkg őrölt mák
- csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 20 dkg finomra reszelt sütőtök
- késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg porcukor
- 1 kk vaníliakivonat
Csokoládémáz:
- 8 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 1 ek víz
Elkészítése:
A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, a gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval, szódabikarbónával, fahéjjal elkevert lisztet, hozzáadjuk az étolajat, a mákot és a sütőtököt. Az egészet óvatosan összeforgatjuk és a masszát a tepsibe simítjuk.
Kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha a piskóta megsült egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral, ízesítjük vaníliával és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A piskótát kitekerjük, rásimítjuk a krémet és visszatekerjük.
A mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a roládot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »