Kókuszkrémes csoda recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 evőkanál cukor
- 14 evőkanál hideg víz
- 14 evőkanál liszt
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A kókuszkrémhez:
- 450 ml tej
- 4 evőkanál búzadara
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 200 g kókuszreszelék
- 2 vaníliás cukor
- porcukor a dekorációhoz
A lapok kenéséhez:
- 40 ml tej+ 10 ml rumaroma
Elkészítése:
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot.
Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd lassan a habhoz adjuk. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük.
A tésztákat 23 x 37 cm-es papírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejet felforraljuk, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű lesz.
A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát. Kihűtjük a krémet,majd jól kihabosítjuk.
A kakaós piskótát megkenjük a rumos tejjel ,majd a krémmel és a fehér piskótát rátesszük .
A hűtőbe tesszük néhány órára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »