Kókuszkrémes csoda recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 evőkanál cukor
- 14 evőkanál hideg víz
- 14 evőkanál liszt
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A kókuszkrémhez:
- 450 ml tej
- 4 evőkanál búzadara
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 200 g kókuszreszelék
- 2 vaníliás cukor
- porcukor a dekorációhoz
A lapok kenéséhez:
- 40 ml tej+ 10 ml rumaroma
Elkészítése:
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot.
Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd lassan a habhoz adjuk. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük.
A tésztákat 23 x 37 cm-es papírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejet felforraljuk, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű lesz.
A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát. Kihűtjük a krémet,majd jól kihabosítjuk.
A kakaós piskótát megkenjük a rumos tejjel ,majd a krémmel és a fehér piskótát rátesszük .
A hűtőbe tesszük néhány órára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »