Kókuszkocka töltve recept

Hozzávalók egy 30*27 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 12 g sütőpor
- 8 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
- 2 dl tej
A töltelékhez:
- baracklekvár
Az öntethez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
A beforgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A margarint a porcukorral kihabosítom. A tojásokat egyenként belekeverem, majd belekeverem a mézet és a tejet is, végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapíros, magas falú tepsiben, 180 fokon kb 25 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.
Ha kihűlt kettévágom és megtöltöm baracklekvárral. Pár órát, de akár egy éjszakát pihentetem, majd felkockázom.
Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérem és összefőzöm.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártom a felkockázott tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatom.
Tipp:
Bármilyen lekvárral nagyon finom (: Nálunk szülinapra készült (:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »