Kókuszkocka töltve recept

Hozzávalók egy 30*27 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 12 g sütőpor
- 8 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
- 2 dl tej
A töltelékhez:
- baracklekvár
Az öntethez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
A beforgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A margarint a porcukorral kihabosítom. A tojásokat egyenként belekeverem, majd belekeverem a mézet és a tejet is, végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapíros, magas falú tepsiben, 180 fokon kb 25 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.
Ha kihűlt kettévágom és megtöltöm baracklekvárral. Pár órát, de akár egy éjszakát pihentetem, majd felkockázom.
Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérem és összefőzöm.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártom a felkockázott tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatom.
Tipp:
Bármilyen lekvárral nagyon finom (: Nálunk szülinapra készült (:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »