Kókuszkocka töltve recept

Hozzávalók egy 30*27 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 12 g sütőpor
- 8 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
- 2 dl tej
A töltelékhez:
- baracklekvár
Az öntethez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
A beforgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A margarint a porcukorral kihabosítom. A tojásokat egyenként belekeverem, majd belekeverem a mézet és a tejet is, végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapíros, magas falú tepsiben, 180 fokon kb 25 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.
Ha kihűlt kettévágom és megtöltöm baracklekvárral. Pár órát, de akár egy éjszakát pihentetem, majd felkockázom.
Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérem és összefőzöm.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártom a felkockázott tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatom.
Tipp:
Bármilyen lekvárral nagyon finom (: Nálunk szülinapra készült (:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »