Kokosky recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Linzerhez:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 kk sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Csokoládéba mártáshoz:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Kókuszos tetőhöz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 24 dkg kristálycukor
- pici só
- 20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 3 dl főzőtejszín
- 30 dkg kristálycukor
- 37,5 dkg vaj
- 15 dkg kakaópor
- 4 ek meggydzsem
Elkészítése:
Már reggel vagy sütés előtt legalább 12 órával készítsük el a krémet.
A tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 7-8 percig forraljuk. A vajat beletesszük, tovább kevergetjük felolvadásig és ekkor a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
A linzerhez a hozzávalókat öszegyúrjuk, becsomagoljuk és fél órára fagyasztóba tesszük.
Hűtés után 3 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros nagy tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük 10-12 perc alatt.
A fehérjéket elkezdjük felverni pici sóval és fokozatosan adagolva a cukrot keményre felverjük. A kókuszreszeléket hozzákeverjük és habzsákba szedjük díszítőcső nélkül.
Sütőpapíros tepsire (a linzerek helyére) kis kupakokat nyomunk belőle. 100 fokra melegített sütőben szárítjuk, majd 20 perc után csökkentsük a hőt 50 fokra. Így 1 órán át szárítjuk.
A linzerek oldalát olvasztott csokiba mártjuk és rácsra téve rászárítjuk.
A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük és a linzerekre körben, két sorban nyomunk a krémből, majd újból visszatesszük a hűtőbe vagy fagyasztóba, hogy jól megdermedjen a krém.
Ezután a közepére meggy lekvárból teszünk, rátesszük a kókuszos kupakokat és kész is van.
Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!