Kokosky recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Linzerhez:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 kk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Csokoládéba mártáshoz:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Kókuszos tetőhöz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 24 dkg kristálycukor
- pici só
- 20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 3 dl főzőtejszín
- 30 dkg kristálycukor
- 37,5 dkg vaj
- 15 dkg kakaópor
- 4 ek meggydzsem
Elkészítése:
Már reggel vagy sütés előtt legalább 12 órával készítsük el a krémet.
A tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 7-8 percig forraljuk. A vajat beletesszük, tovább kevergetjük felolvadásig és ekkor a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
A linzerhez a hozzávalókat öszegyúrjuk, becsomagoljuk és fél órára fagyasztóba tesszük.
Hűtés után 3 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros nagy tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük 10-12 perc alatt.
A fehérjéket elkezdjük felverni pici sóval és fokozatosan adagolva a cukrot keményre felverjük. A kókuszreszeléket hozzákeverjük és habzsákba szedjük díszítőcső nélkül.
Sütőpapíros tepsire (a linzerek helyére) kis kupakokat nyomunk belőle. 100 fokra melegített sütőben szárítjuk, majd 20 perc után csökkentsük a hőt 50 fokra. Így 1 órán át szárítjuk.
A linzerek oldalát olvasztott csokiba mártjuk és rácsra téve rászárítjuk.
A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük és a linzerekre körben, két sorban nyomunk a krémből, majd újból visszatesszük a hűtőbe vagy fagyasztóba, hogy jól megdermedjen a krém.
Ezután a közepére meggy lekvárból teszünk, rátesszük a kókuszos kupakokat és kész is van.
Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »