Kokosky

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Linzerhez:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tojássárgája

Csokoládéba mártáshoz:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé

Kókuszos tetőhöz:

  • 4 tojás fehérje
  • 24 dkg kristálycukor
  • pici só
  • 20 dkg kókuszreszelék

Krémhez:

  • 3 dl főzőtejszín
  • 30 dkg kristálycukor
  • 37,5 dkg vaj
  • 15 dkg kakaópor
  • 4 ek meggydzsem

Elkészítése:

Már reggel vagy sütés előtt legalább 12 órával készítsük el a krémet.

A tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 7-8 percig forraljuk. A vajat beletesszük, tovább kevergetjük felolvadásig és ekkor a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.

A linzerhez a hozzávalókat öszegyúrjuk, becsomagoljuk és fél órára fagyasztóba tesszük.

Hűtés után 3 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapíros nagy tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük 10-12 perc alatt.

A fehérjéket elkezdjük felverni pici sóval és fokozatosan adagolva a cukrot keményre felverjük. A kókuszreszeléket hozzákeverjük és habzsákba szedjük díszítőcső nélkül.

Sütőpapíros tepsire (a linzerek helyére) kis kupakokat nyomunk belőle. 100 fokra melegített sütőben szárítjuk, majd 20 perc után csökkentsük a hőt 50 fokra. Így 1 órán át szárítjuk.

A linzerek oldalát olvasztott csokiba mártjuk és rácsra téve rászárítjuk.

A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük és a linzerekre körben, két sorban nyomunk a krémből, majd újból visszatesszük a hűtőbe vagy fagyasztóba, hogy jól megdermedjen a krém.

Ezután a közepére meggy lekvárból teszünk, rátesszük a kókuszos kupakokat és kész is van.

Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!