Kokárda keksz recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- 12 dkg vaj
- piros és zöld ételfesték
- mandula aroma
- 5 dkg kókuszreszelék (kihagyható, ha nem szeretjük)
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrokat, a citromlevet és a citrom héját, a tojást és végül az apróra vágott a vajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd három részre osztjuk.
Az egyik marad tésztaszínű, ebbe belegyúrjuk a kókuszreszeléket. A másik kettőhöz az ételfestéket adtjuk és a zöldhöz még mandula aromát is.
Vékonyra kinyújtjuk a tésztákat (2 mm) kólön-külön. Kiszaggattjuk a piros és a fehér karikák belsejét is kiszaggatjuk, így a karikák pont egymásba illeszkednek.
180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









