Kokárda keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- 12 dkg vaj
- piros és zöld ételfesték
- mandula aroma
- 5 dkg kókuszreszelék (kihagyható, ha nem szeretjük)
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrokat, a citromlevet és a citrom héját, a tojást és végül az apróra vágott a vajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd három részre osztjuk.
Az egyik marad tésztaszínű, ebbe belegyúrjuk a kókuszreszeléket. A másik kettőhöz az ételfestéket adtjuk és a zöldhöz még mandula aromát is.
Vékonyra kinyújtjuk a tésztákat (2 mm) kólön-külön. Kiszaggattjuk a piros és a fehér karikák belsejét is kiszaggatjuk, így a karikák pont egymásba illeszkednek.
180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »