Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus almáspite recept

Klasszikus almáspite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 1,5 kg savanykás alma
    • 10 dkg darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 1 citrom
    • 1 marék mazsola
    • kis kanál fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fóliába csomagolva legalább 1 órát hűtőben pihentetjük. (Előző nap is összeállíthatjuk és másnap sütjük).

    A megtisztított almát lereszeljük, a hozzávalókkal összekeverjük és lassú tűzön addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, utána lehűtjük.

    A tésztát megfelezzük, gáztepsi méretűre nyújtjuk, zsírpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, dióval megszórjuk. Rásimítjuk az alma tölteléket és befedjük a másik lappal.

    A tetejét villával megszurkáljuk,megkenjük felvert tojással és 180 fokon 35-40 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

    Tipp:

    A felső lapot úgy tudjuk legegyszerűbben a kívánt méretre nyújtani, hogy zsírpapírból kivágunk egy pontos tepsi méretet és ehhez igazítjuk a nyújtott tészta nagyságát.

    Nyújtófára tekerve könnyen ráhelyezhetjük a felső lapot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá