Kevert csokis álom recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl finomliszt
- 2,5 dl rétesliszt
- 1 sütőpor
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 3 dl cukor
- 3 dl tej
- 10 ek baracklekvár
Töltelék:
- 20 dkg étcsokoládé
- 8 ek baracklekvár
Máz:
- 15-20 dkg csoki vagy csokimáz
Elkészítése:
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit.
A tészta hozzávalóit keverjük jól ki.
A massza felét simítsuk a tepsibe, és süssük, míg megszilárdul.
Ezalatt olvasszuk fel a töltelékbe használandó csokit, és keverjük el alaposan a lekvárral. A szilárd tésztára kenjük szépen rá, majd ügyesen oszlassuk el rajta a maradék tésztát is.
Süssük, míg kis színt kap a tészta, és kellően megszilárdul.
Tetejére dukál csokimáz vagy olvasztott csoki, ez teszi rá a koronát .
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Mennyei ez a süti! Nagyon könnyű elkészíteni, isteni íze van. Puha, és mintha mézes is lenne, pedig nem!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »