Kevert csokis álom recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl finomliszt
- 2,5 dl rétesliszt
- 1 sütőpor
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 3 dl cukor
- 3 dl tej
- 10 ek baracklekvár
Töltelék:
- 20 dkg étcsokoládé
- 8 ek baracklekvár
Máz:
- 15-20 dkg csoki vagy csokimáz
Elkészítése:
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit.
A tészta hozzávalóit keverjük jól ki.
A massza felét simítsuk a tepsibe, és süssük, míg megszilárdul.
Ezalatt olvasszuk fel a töltelékbe használandó csokit, és keverjük el alaposan a lekvárral. A szilárd tésztára kenjük szépen rá, majd ügyesen oszlassuk el rajta a maradék tésztát is.
Süssük, míg kis színt kap a tészta, és kellően megszilárdul.
Tetejére dukál csokimáz vagy olvasztott csoki, ez teszi rá a koronát .
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Mennyei ez a süti! Nagyon könnyű elkészíteni, isteni íze van. Puha, és mintha mézes is lenne, pedig nem!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »









