Kevert csokis álom recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl finomliszt
- 2,5 dl rétesliszt
- 1 sütőpor
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 3 dl cukor
- 3 dl tej
- 10 ek baracklekvár
Töltelék:
- 20 dkg étcsokoládé
- 8 ek baracklekvár
Máz:
- 15-20 dkg csoki vagy csokimáz
Elkészítése:
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit.
A tészta hozzávalóit keverjük jól ki.
A massza felét simítsuk a tepsibe, és süssük, míg megszilárdul.
Ezalatt olvasszuk fel a töltelékbe használandó csokit, és keverjük el alaposan a lekvárral. A szilárd tésztára kenjük szépen rá, majd ügyesen oszlassuk el rajta a maradék tésztát is.
Süssük, míg kis színt kap a tészta, és kellően megszilárdul.
Tetejére dukál csokimáz vagy olvasztott csoki, ez teszi rá a koronát .
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Mennyei ez a süti! Nagyon könnyű elkészíteni, isteni íze van. Puha, és mintha mézes is lenne, pedig nem!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »