Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánkocskák recept

Képviselőfánkocskák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 24 dkg finomliszt
    • 2 dl olaj
    • 2 dl víz
    • csipet só
    • 2 tk cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A krémhez a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk és a keveréket beleöntve besűrítjük. A tűzről levéve időnként megkevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt pudingot egy kevés tejszínhabbal fellazítjuk, végül a többi habot is belekeverjük.

    A tésztához az olajat, a vizet, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk. Egy fakanállal belekeverjük a lisztet és addig kevergetjük, míg el nem válik az edény falától (kb 20-30 másodperc).

    A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni és gépi habverővel lassú fokozaton belekeverjük egyenként a tojásokat.

    Ezután nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire úgy 5 cm távolságra kis, diónyi halmokat nyomunk. Egy kis hideg vízzel lepermetezzük és 200 °C-ra előmelegített sütőben barnára sütjük. Vigyázzunk, ne nyissuk rá a sütőt túl hamar, mert könnyen összeesik.

    Kihűlés után a fánkok kalapját levágjuk és a nyomózsákba töltött krémmel megtöltjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá