Képviselőfánkocskák recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 24 dkg finomliszt
- 2 dl olaj
- 2 dl víz
- csipet só
- 2 tk cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 15 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A krémhez a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk és a keveréket beleöntve besűrítjük. A tűzről levéve időnként megkevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt pudingot egy kevés tejszínhabbal fellazítjuk, végül a többi habot is belekeverjük.
A tésztához az olajat, a vizet, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk. Egy fakanállal belekeverjük a lisztet és addig kevergetjük, míg el nem válik az edény falától (kb 20-30 másodperc).
A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni és gépi habverővel lassú fokozaton belekeverjük egyenként a tojásokat.
Ezután nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire úgy 5 cm távolságra kis, diónyi halmokat nyomunk. Egy kis hideg vízzel lepermetezzük és 200 °C-ra előmelegített sütőben barnára sütjük. Vigyázzunk, ne nyissuk rá a sütőt túl hamar, mert könnyen összeesik.
Kihűlés után a fánkok kalapját levágjuk és a nyomózsákba töltött krémmel megtöltjük.