Képviselőfánkocskák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Képviselőfánkocskák

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 24 dkg finomliszt
  • 2 dl olaj
  • 2 dl víz
  • csipet só
  • 2 tk cukor
  • 6 tojás

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

A krémhez a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk és a keveréket beleöntve besűrítjük. A tűzről levéve időnként megkevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt pudingot egy kevés tejszínhabbal fellazítjuk, végül a többi habot is belekeverjük.

A tésztához az olajat, a vizet, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk. Egy fakanállal belekeverjük a lisztet és addig kevergetjük, míg el nem válik az edény falától (kb 20-30 másodperc).

A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni és gépi habverővel lassú fokozaton belekeverjük egyenként a tojásokat.

Ezután nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire úgy 5 cm távolságra kis, diónyi halmokat nyomunk. Egy kis hideg vízzel lepermetezzük és 200 °C-ra előmelegített sütőben barnára sütjük. Vigyázzunk, ne nyissuk rá a sütőt túl hamar, mert könnyen összeesik.

Kihűlés után a fánkok kalapját levágjuk és a nyomózsákba töltött krémmel megtöltjük.