Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 dl víz
    • 10 dkg sertészsír
    • 10 dkg liszt
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi só
    • csipetnyi cukor

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 6 dl tej
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 10 dkg margarin
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Egy edényben feltesszük a vizet forrni. Amikor felforr, akkor hozzáadjuk a zsírt. Ha gyöngyözik, akkor hozzáadjuk az átszítált a lisztet és a tűzön addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik, ez pár perc. A tűzről levéve egyenként hozzákeverjük a tojásokat és jól kidolgozzuk a tesztát.

    Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, akár teáskanállal vagy habzsákkal kb 6 cm távolságra halmokat rakunk, majd előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük. 15-20 percig teljes lángon sütjük és a sütőt nem nyitogatjuk, mivel a fánkok abban az esetben összeesnek. A megsült tésztát kihűtjük, majd éles késsel félbevágjuk és a közepét kiszedjük.

    A krémhez a pudingokat a kétféle cukorral összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.

    A tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verjük.

    A krémet habzsákba töltjük, majd a fánkokat megtöltjük először a pudingos krémmel, majd a tejszínnel.

    Tálaláskor tetejét porcukorral megszórva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá