Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 dl víz
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- csipetnyi cukor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 6 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg margarin
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Egy edényben feltesszük a vizet forrni. Amikor felforr, akkor hozzáadjuk a zsírt. Ha gyöngyözik, akkor hozzáadjuk az átszítált a lisztet és a tűzön addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik, ez pár perc. A tűzről levéve egyenként hozzákeverjük a tojásokat és jól kidolgozzuk a tesztát.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, akár teáskanállal vagy habzsákkal kb 6 cm távolságra halmokat rakunk, majd előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük. 15-20 percig teljes lángon sütjük és a sütőt nem nyitogatjuk, mivel a fánkok abban az esetben összeesnek. A megsült tésztát kihűtjük, majd éles késsel félbevágjuk és a közepét kiszedjük.
A krémhez a pudingokat a kétféle cukorral összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.
A tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verjük.
A krémet habzsákba töltjük, majd a fánkokat megtöltjük először a pudingos krémmel, majd a tejszínnel.
Tálaláskor tetejét porcukorral megszórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »