Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 dl víz
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- csipetnyi cukor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 6 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg margarin
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Egy edényben feltesszük a vizet forrni. Amikor felforr, akkor hozzáadjuk a zsírt. Ha gyöngyözik, akkor hozzáadjuk az átszítált a lisztet és a tűzön addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik, ez pár perc. A tűzről levéve egyenként hozzákeverjük a tojásokat és jól kidolgozzuk a tesztát.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, akár teáskanállal vagy habzsákkal kb 6 cm távolságra halmokat rakunk, majd előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük. 15-20 percig teljes lángon sütjük és a sütőt nem nyitogatjuk, mivel a fánkok abban az esetben összeesnek. A megsült tésztát kihűtjük, majd éles késsel félbevágjuk és a közepét kiszedjük.
A krémhez a pudingokat a kétféle cukorral összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.
A tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verjük.
A krémet habzsákba töltjük, majd a fánkokat megtöltjük először a pudingos krémmel, majd a tejszínnel.
Tálaláskor tetejét porcukorral megszórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »