Képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 dl víz
  • 10 dkg sertészsír
  • 10 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • csipetnyi só
  • csipetnyi cukor

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

Egy edényben feltesszük a vizet forrni. Amikor felforr, akkor hozzáadjuk a zsírt. Ha gyöngyözik, akkor hozzáadjuk az átszítált a lisztet és a tűzön addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik, ez pár perc. A tűzről levéve egyenként hozzákeverjük a tojásokat és jól kidolgozzuk a tesztát.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, akár teáskanállal vagy habzsákkal kb 6 cm távolságra halmokat rakunk, majd előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük. 15-20 percig teljes lángon sütjük és a sütőt nem nyitogatjuk, mivel a fánkok abban az esetben összeesnek. A megsült tésztát kihűtjük, majd éles késsel félbevágjuk és a közepét kiszedjük.

A krémhez a pudingokat a kétféle cukorral összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.

A tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verjük.

A krémet habzsákba töltjük, majd a fánkokat megtöltjük először a pudingos krémmel, majd a tejszínnel.

Tálaláskor tetejét porcukorral megszórva kínáljuk!