Kelt szívecske recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 4 dkg cukor
- 40 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- csipet só
Locsoláshoz:
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- cukrozott kakaópor
Elkészítése:
Kelt tésztát készítettem: a tészta hozzávalóit a szokásos ledagasztottam, kelesztettem 45 percet, aztán negyed részéből megformáztam a szívecskéket.
A tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, rászórtam a kakaót, feltekertem és szív alakúra formáztam.
A maradék tésztát kinyújtottam, olvasztott vajjal meglocsoltam, kakaóporral megszórtam, feltekertem, 2 ujjnyi szélesre vagdostam (vagyis kakaós csiga lett belőle), a szívecskék mellé tettem a sütőpapírral bélelt tepsibe és előre melegített 180 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor elkezd színt kapni, akkor megkenjük a vaníliás tejjel, visszatoljuk még 5 percre és kész is vagyunk!
Porcukorral megszórva vagy vanília pudinggal kínálhatjuk.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »