Kelt szívecske recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 4 dkg cukor
- 40 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- csipet só
Locsoláshoz:
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- cukrozott kakaópor
Elkészítése:
Kelt tésztát készítettem: a tészta hozzávalóit a szokásos ledagasztottam, kelesztettem 45 percet, aztán negyed részéből megformáztam a szívecskéket.
A tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, rászórtam a kakaót, feltekertem és szív alakúra formáztam.
A maradék tésztát kinyújtottam, olvasztott vajjal meglocsoltam, kakaóporral megszórtam, feltekertem, 2 ujjnyi szélesre vagdostam (vagyis kakaós csiga lett belőle), a szívecskék mellé tettem a sütőpapírral bélelt tepsibe és előre melegített 180 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor elkezd színt kapni, akkor megkenjük a vaníliás tejjel, visszatoljuk még 5 percre és kész is vagyunk!
Porcukorral megszórva vagy vanília pudinggal kínálhatjuk.
Jó sütizést mindenkinek!