Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt almás pite recept

Kelt almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsír

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 4 ek cukor (ízlés szerint)
    • 3 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)
    • 1 citrom
    • 10 dkg mazsola

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukrozott tejjel felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval és szükség szerinti tejjel lágyabb tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük.

    Az almát lereszeljük, megcukrozzuk, a citrom levével és lereszelt héjával, fahéjjal ízesítjük. Fél órát állni hagyjuk, majd ha levet engedett, a levét felfogva kinyomkodjuk.

    A levéből 6 dl-t (nekem bőven lett, ha mégse, vízzel pótoljuk) kimérünk. Az almát megpároljuk, majd az almalében kikevert pudinggal felfőzzük.

    A tésztát két felé vesszük, majd 27*37 cm-es téglalappá nyújtjuk és belesimítjuk a tepsibe. Megszórjuk búzadarával, majd a langyosra hűlt almát rásimítjuk.

    A másik lappal befedjük, villával megszurkáljuk és tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    Végezetül fahéjas porcukorral megszórva fogyasztjuk.

    Tipp:

    Nagyon finom, lágy tésztát kapunk. Eddig bármilyen pitéhez mindig omlós tésztát használtam, de azt hiszem, maradok a kelt tésztánál.

    Zsírral készítve szerintem teljesen másabb, mint margarinnal. Bevált recept lesz ez nálunk. Túróval is készítettem már. Mivel mi szeretjük a mazsolát, azt is raktam bele.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá