Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukrozott tejjel felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval és szükség szerinti tejjel lágyabb tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük.
Az almát lereszeljük, megcukrozzuk, a citrom levével és lereszelt héjával, fahéjjal ízesítjük. Fél órát állni hagyjuk, majd ha levet engedett, a levét felfogva kinyomkodjuk.
A levéből 6 dl-t (nekem bőven lett, ha mégse, vízzel pótoljuk) kimérünk. Az almát megpároljuk, majd az almalében kikevert pudinggal felfőzzük.
A tésztát két felé vesszük, majd 27*37 cm-es téglalappá nyújtjuk és belesimítjuk a tepsibe. Megszórjuk búzadarával, majd a langyosra hűlt almát rásimítjuk.
A másik lappal befedjük, villával megszurkáljuk és tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Végezetül fahéjas porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Nagyon finom, lágy tésztát kapunk. Eddig bármilyen pitéhez mindig omlós tésztát használtam, de azt hiszem, maradok a kelt tésztánál.
Zsírral készítve szerintem teljesen másabb, mint margarinnal. Bevált recept lesz ez nálunk. Túróval is készítettem már. Mivel mi szeretjük a mazsolát, azt is raktam bele.