Kefires-szőlős kocka recept
Hozzávalók:
- 35 dkg (rizs)liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg eritrit vagy cukor
- 2 dl (szőlőmag)olaj
- 30 dkg kefir
- fél csomag sütőpor
- 1 fürt szőlő
Elkészítése:
A kefirt egy tálba öntjük, majd a liszt és a sütőpor kivételével beletesszük a többi hozzávalót is. Kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzátesszük a sütőporral kevert lisztet.
Kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe (kb 20*30 cm) öntjük a masszát, majd a megmosott, leszárazott szőlővel kirakjuk, úgy hogy kissé bele is nyomkodjuk.
Előmelegített 175 fokos sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt kockára vágva tálaljuk.
Ízlés szerint nyírfaporcukorral megszórhatjuk de anélkül is finom
Tipp:
Kefir helyett joghurttal is készülhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










