Kefires-szőlős kocka recept
Hozzávalók:
- 35 dkg (rizs)liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg eritrit vagy cukor
- 2 dl (szőlőmag)olaj
- 30 dkg kefir
- fél csomag sütőpor
- 1 fürt szőlő
Elkészítése:
A kefirt egy tálba öntjük, majd a liszt és a sütőpor kivételével beletesszük a többi hozzávalót is. Kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzátesszük a sütőporral kevert lisztet.
Kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe (kb 20*30 cm) öntjük a masszát, majd a megmosott, leszárazott szőlővel kirakjuk, úgy hogy kissé bele is nyomkodjuk.
Előmelegített 175 fokos sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt kockára vágva tálaljuk.
Ízlés szerint nyírfaporcukorral megszórhatjuk de anélkül is finom
Tipp:
Kefir helyett joghurttal is készülhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










