Kefires-szőlős kocka recept

Hozzávalók:
- 35 dkg (rizs)liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg eritrit vagy cukor
- 2 dl (szőlőmag)olaj
- 30 dkg kefir
- fél csomag sütőpor
- 1 fürt szőlő
Elkészítése:
A kefirt egy tálba öntjük, majd a liszt és a sütőpor kivételével beletesszük a többi hozzávalót is. Kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzátesszük a sütőporral kevert lisztet.
Kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe (kb 20*30 cm) öntjük a masszát, majd a megmosott, leszárazott szőlővel kirakjuk, úgy hogy kissé bele is nyomkodjuk.
Előmelegített 175 fokos sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt kockára vágva tálaljuk.
Ízlés szerint nyírfaporcukorral megszórhatjuk de anélkül is finom
Tipp:
Kefir helyett joghurttal is készülhet!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »