Kavart almás recept

Hozzávalók egy 35*25 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg puha margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 2 dl tej
A töltelékhez:
- kb 1,5 kg alma
- ízlés szerint őrölt fahéj
- kristálycukor ízlés szerint
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük őrölt fahéjjal, cukorral és jól összekeverjük.
A tésztához a cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha (margarint) és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor és a tej, amivel szintén összekeverjük.
Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.
A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét elsimítjuk az almán.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, légkeveréssel és kb 45 percig sütjük. (Inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés.)
Amikor kihűlt, porcukrozva, szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »