Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kardinális sütemény recept

Kardinális sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához (2 rúdhoz):

    • 55 dkg  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb 8 db)
    • 35 dkg kristálycukor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 dkg porcukor
    • 7 dkg finomliszt
    • 6 g sütőpor
    • csipet só
    • 2 teáskanál citromlé

    A krémhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg porcukor
    • 2 dl tej
    • 2,5 dkg étkezési keményítő
    • 4 evőkanál presszókávé (főzve)
    • 5 dl habtejszín

    A kenéshez:

    • kb 40 dkg baracklekvár

    A díszítéshez:

    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot,sót,citromlevet és kemény habbá verjük.
    Az egész tojásokat, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel,majd hozzákeverjük a lisztet is.

    Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, kettő, 25×40 cm-es csíkot vágunk.
    Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot és 3 csíkot halmozunk kb 2 cm magasra úgy,hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
    A sárga masszával is betöltjük (a fehér, tojáshabos csíkok között).
    A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál,hogy össze ne folyjon a két tészta. Egy sütőlemezen két lapot fogunk sütni, ezért fontos, hogy felhajtsuk a sütőpapír szélét. A másik lemezre is elkészítjük a lapokat, majd azokat is megsütjük.
    170 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    A megsült tésztákat kihűtjük, majd leszedjük róla a sütőpapírt. A lapok alsó felét (amelyek közé a krém fog kerülni) megkenjük lekvárral.

    Krém készítése:
    A tojás sárgákat a cukorral, a keményítővel, a kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is elkeverjük.
    Kis lángon elkezdjük összefőzni, majd amikor már gőzölög beleszórjuk a zselatint és sűrűre főzzük a krémet, majd kihűtjük.

    A tejszínt keményre verjük és a főzött krémmel alaposan összekeverjük.

    A krém felét az egyik lekváros lapra simítjuk, majd befedjük egy másik lappal, melynek a lekváros része kerül a krémre. A maradék lapokkal, krémmel is ugyanígy járunk el.

    Tetejét porcukorral szórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá