Kardinális sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához (2 rúdhoz):
- 55 dkg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb 8 db)
- 35 dkg kristálycukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 7 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- csipet só
- 2 teáskanál citromlé
A krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 2,5 dkg étkezési keményítő
- 4 evőkanál presszókávé (főzve)
- 5 dl habtejszín
A kenéshez:
- kb 40 dkg baracklekvár
A díszítéshez:
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot,sót,citromlevet és kemény habbá verjük.
Az egész tojásokat, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel,majd hozzákeverjük a lisztet is.
Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, kettő, 25×40 cm-es csíkot vágunk.
Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot és 3 csíkot halmozunk kb 2 cm magasra úgy,hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
A sárga masszával is betöltjük (a fehér, tojáshabos csíkok között).
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál,hogy össze ne folyjon a két tészta. Egy sütőlemezen két lapot fogunk sütni, ezért fontos, hogy felhajtsuk a sütőpapír szélét. A másik lemezre is elkészítjük a lapokat, majd azokat is megsütjük.
170 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztákat kihűtjük, majd leszedjük róla a sütőpapírt. A lapok alsó felét (amelyek közé a krém fog kerülni) megkenjük lekvárral.
Krém készítése:
A tojás sárgákat a cukorral, a keményítővel, a kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is elkeverjük.
Kis lángon elkezdjük összefőzni, majd amikor már gőzölög beleszórjuk a zselatint és sűrűre főzzük a krémet, majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük és a főzött krémmel alaposan összekeverjük.
A krém felét az egyik lekváros lapra simítjuk, majd befedjük egy másik lappal, melynek a lekváros része kerül a krémre. A maradék lapokkal, krémmel is ugyanígy járunk el.
Tetejét porcukorral szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »