Kardinális sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához (2 rúdhoz):
- 55 dkg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb 8 db) - 35 dkg kristálycukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 cs vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 7 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- csipet só
- 2 teáskanál citromlé
A krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 2,5 dkg étkezési keményítő
- 4 evőkanál presszókávé (főzve)
- 5 dl habtejszín
A kenéshez:
- kb 40 dkg baracklekvár
A díszítéshez:
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot,sót,citromlevet és kemény habbá verjük.
Az egész tojásokat, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel,majd hozzákeverjük a lisztet is.
Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, kettő, 25×40 cm-es csíkot vágunk.
Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot és 3 csíkot halmozunk kb 2 cm magasra úgy,hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
A sárga masszával is betöltjük (a fehér, tojáshabos csíkok között).
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál,hogy össze ne folyjon a két tészta. Egy sütőlemezen két lapot fogunk sütni, ezért fontos, hogy felhajtsuk a sütőpapír szélét. A másik lemezre is elkészítjük a lapokat, majd azokat is megsütjük.
170 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztákat kihűtjük, majd leszedjük róla a sütőpapírt. A lapok alsó felét (amelyek közé a krém fog kerülni) megkenjük lekvárral.
Krém készítése:
A tojás sárgákat a cukorral, a keményítővel, a kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is elkeverjük.
Kis lángon elkezdjük összefőzni, majd amikor már gőzölög beleszórjuk a zselatint és sűrűre főzzük a krémet, majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük és a főzött krémmel alaposan összekeverjük.
A krém felét az egyik lekváros lapra simítjuk, majd befedjük egy másik lappal, melynek a lekváros része kerül a krémre. A maradék lapokkal, krémmel is ugyanígy járunk el.
Tetejét porcukorral szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










