Kardinális sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához (2 rúdhoz):
- 55 dkg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb 8 db)
- 35 dkg kristálycukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 7 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- csipet só
- 2 teáskanál citromlé
A krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 2,5 dkg étkezési keményítő
- 4 evőkanál presszókávé (főzve)
- 5 dl habtejszín
A kenéshez:
- kb 40 dkg baracklekvár
A díszítéshez:
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot,sót,citromlevet és kemény habbá verjük.
Az egész tojásokat, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel,majd hozzákeverjük a lisztet is.
Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, kettő, 25×40 cm-es csíkot vágunk.
Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot és 3 csíkot halmozunk kb 2 cm magasra úgy,hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
A sárga masszával is betöltjük (a fehér, tojáshabos csíkok között).
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál,hogy össze ne folyjon a két tészta. Egy sütőlemezen két lapot fogunk sütni, ezért fontos, hogy felhajtsuk a sütőpapír szélét. A másik lemezre is elkészítjük a lapokat, majd azokat is megsütjük.
170 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztákat kihűtjük, majd leszedjük róla a sütőpapírt. A lapok alsó felét (amelyek közé a krém fog kerülni) megkenjük lekvárral.
Krém készítése:
A tojás sárgákat a cukorral, a keményítővel, a kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is elkeverjük.
Kis lángon elkezdjük összefőzni, majd amikor már gőzölög beleszórjuk a zselatint és sűrűre főzzük a krémet, majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük és a főzött krémmel alaposan összekeverjük.
A krém felét az egyik lekváros lapra simítjuk, majd befedjük egy másik lappal, melynek a lekváros része kerül a krémre. A maradék lapokkal, krémmel is ugyanígy járunk el.
Tetejét porcukorral szórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »