Karantén szelet recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg puha vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 50 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 8 csapott evőkanál cukor(ízlés szerint)
- 9 dl tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Almatöltelék:
- 10 közepes méretű alma
- cukor ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a lekenéshez
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ha savanyúnak érezzük, akkor cukrot adunk hozzá és félretesszük.
A tejjel, a pudingporral és a cukorral sűrű pudingot főzzünk. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk.
A tésztához elkeverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és elkeverjük. A sütőporos liszttel egyneművé gyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg.
A tésztát kb 60-40 % arányban elosztjuk. A nagyobbik felét sütőpapíron, lisztezett nyújtófa segítségével tepsi méretüre nyújtjuk, majd papírostól a tepsibe átemeljük.
A tésztát megszórjuk keksz vagy zsemlemorzsával. Az almát kinyomkodjuk a levétől és egyenletesen elterítjük a tésztán. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan a pudinghoz keverjük. A pudingos krémet az alma tetején elsimítjuk.
A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk és rácsosan a töltelékre rakosgatjuk. Tojássárgájával lekenjük a rudakat és 180°C-os előmelegített sűtőben 40 perc alatt megsütjük.
30 perc sütés után, ha a rácsok nagyon barnulnak, takarjuk le sütőpapírral és úgy süssük tovább. Ha megsült, akkor kihütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









