Karantén szelet recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg puha vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 8 csapott evőkanál cukor(ízlés szerint)
- 9 dl tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Almatöltelék:
- 10 közepes méretű alma
- cukor ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a lekenéshez
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ha savanyúnak érezzük, akkor cukrot adunk hozzá és félretesszük.
A tejjel, a pudingporral és a cukorral sűrű pudingot főzzünk. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk.
A tésztához elkeverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és elkeverjük. A sütőporos liszttel egyneművé gyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg.
A tésztát kb 60-40 % arányban elosztjuk. A nagyobbik felét sütőpapíron, lisztezett nyújtófa segítségével tepsi méretüre nyújtjuk, majd papírostól a tepsibe átemeljük.
A tésztát megszórjuk keksz vagy zsemlemorzsával. Az almát kinyomkodjuk a levétől és egyenletesen elterítjük a tésztán. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan a pudinghoz keverjük. A pudingos krémet az alma tetején elsimítjuk.
A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk és rácsosan a töltelékre rakosgatjuk. Tojássárgájával lekenjük a rudakat és 180°C-os előmelegített sűtőben 40 perc alatt megsütjük.
30 perc sütés után, ha a rácsok nagyon barnulnak, takarjuk le sütőpapírral és úgy süssük tovább. Ha megsült, akkor kihütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »