Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellizált alma ropogós keksszel és mascarponekrémmel recept

Karamellizált alma ropogós keksszel és mascarponekrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    6 pohárhoz:

    • 4 édes alma
    • 4 ek méz
    • 1 ek barna cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 2-3 db szegfűszeg
    • 1 citrom leve

    Mascarponekrémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 3 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín

    Továbbá:

    • 12 db ropogós keksz

    Elkészítése:

    Az almát hámozzuk meg, vágjuk négy felé, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, majd facsarjuk rá a citromlevet, és keverjük alaposan össze. (Én kisebb darabokra vágtam fel.)

    Egy serpenyőbe tegyük bele a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt almát. Szórjuk meg az őrölt fahéjjal, a vaníliás cukorral, a barna cukorral, adjuk hozzá a szegfűszeget, és keverjük össze.

    Ezután tegyük fel a tűzre, majd kisebb lángon, néha óvatosan megkeverve pároljuk, karamellizáljuk kb. 5 perc alatt készre, majd hűtsük ki egészen. (Arra figyeljünk, nehogy az alma túlpuhuljon, inkább kissé roppanós maradjon.)

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, és tegyük félre.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután apránként keverjük össze az előzőleg felvert tejszínhabbal.

    A poharakba osszuk el az előzőleg összemorzsolt kekszet, majd kanalazzuk rá a karamellizált almát. (Az alma levét csepegtessük le, mert különben eláztatja a kekszet.)

    Ezután kanalazzuk az almára a mascarponekrémet, majd díszítésként szórjuk meg a kekszmorzsával.

    Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk. (Az almát és a mascarponekrémet is elkészíthetjük előbb, majd közvetlen tálalás előtt rétegezzük csak a poharakba.)

    A karamellizált alma ropogós keksszel és mascarponekrémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 213 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek