Hozzávalók:
6 pohárhoz:
Mascarponekrémhez:
Továbbá:
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg, vágjuk négy felé, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, majd facsarjuk rá a citromlevet, és keverjük alaposan össze. (Én kisebb darabokra vágtam fel.)
Egy serpenyőbe tegyük bele a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt almát. Szórjuk meg az őrölt fahéjjal, a vaníliás cukorral, a barna cukorral, adjuk hozzá a szegfűszeget, és keverjük össze.
Ezután tegyük fel a tűzre, majd kisebb lángon, néha óvatosan megkeverve pároljuk, karamellizáljuk kb. 5 perc alatt készre, majd hűtsük ki egészen. (Arra figyeljünk, nehogy az alma túlpuhuljon, inkább kissé roppanós maradjon.)
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, és tegyük félre.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután apránként keverjük össze az előzőleg felvert tejszínhabbal.
A poharakba osszuk el az előzőleg összemorzsolt kekszet, majd kanalazzuk rá a karamellizált almát. (Az alma levét csepegtessük le, mert különben eláztatja a kekszet.)
Ezután kanalazzuk az almára a mascarponekrémet, majd díszítésként szórjuk meg a kekszmorzsával.
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk. (Az almát és a mascarponekrémet is elkészíthetjük előbb, majd közvetlen tálalás előtt rétegezzük csak a poharakba.)