Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamelles cupcake recept

Karamelles cupcake
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Muffin (mérce 2,5 dl-es bögre):

    • 2 bögre liszt
    • 1 bögre cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fél bögre olaj
    • 1 bögre tej

    Karamellszósz:

    • 25 dkg cukor
    • 4 ek víz
    • 5 dkg vaj
    • 1,5 dl gabtejszín
    • 2 csipet só

    Krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 125 g mascarpone
    • a karamellszósz 3/4 része

    Elkészítése:

    A muffinhoz a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a tejet és az olajat apránként hozzákeverjuk, amíg homogén nem lesz a massza.

    A muffin formát muffin papírral kibéleljük, majd a mélyedésekbe 1-1 evőkanállal teszünk a tésztából és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.

    A szószhoz a cukrot a vízzel elkeverjük és karamellizáljuk. Nem kell kavarni csak rázogatni. Ha szép barna a színe, akkor még melegen hozzáadjuk a sót, vajat és tejszínt, majd összeforraljuk.

    A krémhez a tejszínt a kihűlt karamellszósz háromnegyedével felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és tovább verjük.

    Ha kisültek a muffinok, hagyjuk kihűlni és utána a közepét kiszedjük (én díszítőcsővel szedtem ki, de kiskanállal is lehet bele lyukat készíteni). A maradék karamellszósszal megtöltjük a muffinokat.

    A krémet nyomózsákba töltjük és a muffinokat ízlés szerint díszítjük vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá