Hozzávalók:
Muffin (mérce 2,5 dl-es bögre):
Karamellszósz:
Krém:
Elkészítése:
A muffinhoz a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a tejet és az olajat apránként hozzákeverjuk, amíg homogén nem lesz a massza.
A muffin formát muffin papírral kibéleljük, majd a mélyedésekbe 1-1 evőkanállal teszünk a tésztából és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
A szószhoz a cukrot a vízzel elkeverjük és karamellizáljuk. Nem kell kavarni csak rázogatni. Ha szép barna a színe, akkor még melegen hozzáadjuk a sót, vajat és tejszínt, majd összeforraljuk.
A krémhez a tejszínt a kihűlt karamellszósz háromnegyedével felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és tovább verjük.
Ha kisültek a muffinok, hagyjuk kihűlni és utána a közepét kiszedjük (én díszítőcsővel szedtem ki, de kiskanállal is lehet bele lyukat készíteni). A maradék karamellszósszal megtöltjük a muffinokat.
A krémet nyomózsákba töltjük és a muffinokat ízlés szerint díszítjük vele.