Karamelles cupcake

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Muffin (mérce 2,5 dl-es bögre):

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél bögre olaj
  • 1 bögre tej

Karamellszósz:

  • 25 dkg cukor
  • 4 ek víz
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl gabtejszín
  • 2 csipet só

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 125 g mascarpone
  • a karamellszósz 3/4 része

Elkészítése:

A muffinhoz a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a tejet és az olajat apránként hozzákeverjuk, amíg homogén nem lesz a massza.

A muffin formát muffin papírral kibéleljük, majd a mélyedésekbe 1-1 evőkanállal teszünk a tésztából és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.

A szószhoz a cukrot a vízzel elkeverjük és karamellizáljuk. Nem kell kavarni csak rázogatni. Ha szép barna a színe, akkor még melegen hozzáadjuk a sót, vajat és tejszínt, majd összeforraljuk.

A krémhez a tejszínt a kihűlt karamellszósz háromnegyedével felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és tovább verjük.

Ha kisültek a muffinok, hagyjuk kihűlni és utána a közepét kiszedjük (én díszítőcsővel szedtem ki, de kiskanállal is lehet bele lyukat készíteni). A maradék karamellszósszal megtöltjük a muffinokat.

A krémet nyomózsákba töltjük és a muffinokat ízlés szerint díszítjük vele.