Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin vagy vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • kb fél dl tej

    A krémhez:

    • 20 dkg cukor
    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg margarin vagy vaj

    A tetejére:

    • 10-15 dkg ét vagy tejcsoki
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható legyen a massza, de ne ragadjon.

    A kész tésztát elosztjuk 4 egyenlő részre, majd egyenként kinyújtjuk 20*30 cm-es lappá és 12-15 perc alatt egyenként kisütjük.

    A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 5 dl tejjel. Amikor a tejet hozzáadjátok a karamellizált cukorhoz ne ijedjetek meg!!! Összeugrik, csomósodik a cukor, de majd szépen felolvad.

    A maradék tejben feloldjuk a pudingporokat, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez és állandóan kevergetve besűrítjük.

    A margarint vagy vajat habosra keverjük, majd a kihűlt karamellás krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel.

    A tetejére a csokit összeolvasztjuk az olajjal, amjd a kész mázzal bevonjuk a sütemény és másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá