Karamellás szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál szódabikarbóna
- kb fél dl tej
A krémhez:
- 20 dkg cukor
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin vagy vaj
A tetejére:
- 10-15 dkg ét vagy tejcsoki
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható legyen a massza, de ne ragadjon.
A kész tésztát elosztjuk 4 egyenlő részre, majd egyenként kinyújtjuk 20*30 cm-es lappá és 12-15 perc alatt egyenként kisütjük.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 5 dl tejjel. Amikor a tejet hozzáadjátok a karamellizált cukorhoz ne ijedjetek meg!!! Összeugrik, csomósodik a cukor, de majd szépen felolvad.
A maradék tejben feloldjuk a pudingporokat, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez és állandóan kevergetve besűrítjük.
A margarint vagy vajat habosra keverjük, majd a kihűlt karamellás krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel.
A tetejére a csokit összeolvasztjuk az olajjal, amjd a kész mázzal bevonjuk a sütemény és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









