Karamellás szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- kb fél dl tej
A krémhez:
- 20 dkg cukor
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin vagy vaj
A tetejére:
- 10-15 dkg ét vagy tejcsoki
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható legyen a massza, de ne ragadjon.
A kész tésztát elosztjuk 4 egyenlő részre, majd egyenként kinyújtjuk 20*30 cm-es lappá és 12-15 perc alatt egyenként kisütjük.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 5 dl tejjel. Amikor a tejet hozzáadjátok a karamellizált cukorhoz ne ijedjetek meg!!! Összeugrik, csomósodik a cukor, de majd szépen felolvad.
A maradék tejben feloldjuk a pudingporokat, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez és állandóan kevergetve besűrítjük.
A margarint vagy vajat habosra keverjük, majd a kihűlt karamellás krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel.
A tetejére a csokit összeolvasztjuk az olajjal, amjd a kész mázzal bevonjuk a sütemény és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »