Karamellás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin vagy vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • kb fél dl tej

A krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin vagy vaj

A tetejére:

  • 10-15 dkg ét vagy tejcsoki
  • 2-3 ek olaj

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható legyen a massza, de ne ragadjon.

A kész tésztát elosztjuk 4 egyenlő részre, majd egyenként kinyújtjuk 20*30 cm-es lappá és 12-15 perc alatt egyenként kisütjük.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 5 dl tejjel. Amikor a tejet hozzáadjátok a karamellizált cukorhoz ne ijedjetek meg!!! Összeugrik, csomósodik a cukor, de majd szépen felolvad.

A maradék tejben feloldjuk a pudingporokat, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez és állandóan kevergetve besűrítjük.

A margarint vagy vajat habosra keverjük, majd a kihűlt karamellás krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel.

A tetejére a csokit összeolvasztjuk az olajjal, amjd a kész mázzal bevonjuk a sütemény és másnap szeleteljük.