Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-karamellás vienetta recept

Csokis-karamellás vienetta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 porcukor
    • 18 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 30 dkg vaj
    • 15 dkg étcsokoládé

    Karamellhez:

    • 25 dkg kristálycukor
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a tésztaalapot, majd egy 30*40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza 1/3-át belesimítjuk. Előmelegített sütőben kisütjük, majd jön a következő, majd utoljára még egy rész. Ha kihűlt mind a három rész akkor két lapba vágjuk, vagyis lesz hat lapunk.

    A karamellhez a cukrot szép barnára, de nem feketére, karamellizáljuk, majd ha elérte a kellő színt felöntjük a vízzel. Addig keverjük, amíg a karamell felolvad. Annyira forraljuk el, hogy ha kihűlt kissé nyúlós legyen.

    A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és a karamellt is, majd alaposan összedolgozzuk.

    A lapokat betöltjük a krémmel, minden sort locsoljunk meg olvasztott csokival. A süti tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, majd ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá