Csokis-karamellás vienetta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 9 tojás
  • 18 porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé

Karamellhez:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a tésztaalapot, majd egy 30*40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza 1/3-át belesimítjuk. Előmelegített sütőben kisütjük, majd jön a következő, majd utoljára még egy rész. Ha kihűlt mind a három rész akkor két lapba vágjuk, vagyis lesz hat lapunk.

A karamellhez a cukrot szép barnára, de nem feketére, karamellizáljuk, majd ha elérte a kellő színt felöntjük a vízzel. Addig keverjük, amíg a karamell felolvad. Annyira forraljuk el, hogy ha kihűlt kissé nyúlós legyen.

A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és a karamellt is, majd alaposan összedolgozzuk.

A lapokat betöltjük a krémmel, minden sort locsoljunk meg olvasztott csokival. A süti tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, majd ízlés szerint díszítjük.