Karácsonyi mákos-diós tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg finomliszt
- 7 dkg cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 késhegynyi só
- 3 ek tejföl
- 5 dl tej (langyos)
A töltelékhez:
- 24 dkg mák (darált)
- 8 ek porcukor
- 2 marék mazsola
- 24 dkg dió (darált)
- 4 ek napraforgó olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk pár kanál tejet elvéve. Langyos liszttel, tojással, a tejjel az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk!
Langyos helyen 1 óráig kelesztjük belisztezve, letakarva.
Közben megdaráljuk a diót és a mákot. Mindkét töltelékhez porcukrot adunk, a mákhoz mazsolát. Jól elkeverjük!
Mikor megkelt, 4 részre osztjuk és az egyik részét lisztezett deszkán fél cm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük vékonyan olajjal és a diós töltelék felét rászórjuk, majd elsimítjuk úgy, hogy az egész tésztát befedje és
kevés olajjal meglocsoljuk. Feltekerjük. Vajazott, lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe rakjuk, kis helyet hagyva a kelésnek.
Még egy rudat készítünk diósan, a többi kettőt mákosra készítjük.
Mikor mind a 4 tekercsünk a tepsiben van, megkenjük egész tojással egyszer, 5 perc után még egyszer.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kihűlés után szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »