Karácsonyi mákos-diós tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg finomliszt
- 7 dkg cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 késhegynyi só
- 3 ek tejföl
- 5 dl tej (langyos)
A töltelékhez:
- 24 dkg mák (darált)
- 8 ek porcukor
- 2 marék mazsola
- 24 dkg dió (darált)
- 4 ek napraforgó olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk pár kanál tejet elvéve. Langyos liszttel, tojással, a tejjel az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk!
Langyos helyen 1 óráig kelesztjük belisztezve, letakarva.
Közben megdaráljuk a diót és a mákot. Mindkét töltelékhez porcukrot adunk, a mákhoz mazsolát. Jól elkeverjük!
Mikor megkelt, 4 részre osztjuk és az egyik részét lisztezett deszkán fél cm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük vékonyan olajjal és a diós töltelék felét rászórjuk, majd elsimítjuk úgy, hogy az egész tésztát befedje és
kevés olajjal meglocsoljuk. Feltekerjük. Vajazott, lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe rakjuk, kis helyet hagyva a kelésnek.
Még egy rudat készítünk diósan, a többi kettőt mákosra készítjük.
Mikor mind a 4 tekercsünk a tepsiben van, megkenjük egész tojással egyszer, 5 perc után még egyszer.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kihűlés után szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »