Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Macskaszem recept

Macskaszem
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 rúdhoz:
    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 500 gramm margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 100 gramm cukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a sütés előtti kenéshez

    Töltelék:

    • 500 gramm darált dió
    • 500 gramm darált mák
    • 30 gramm porcukor
    • 4-4 teáskanál citrom és narancs reszelt héja
    • kb 1-1 dl tej (illetve amíg a töltelék kenhető állagúvá nem válik)
    • kb fél üveg fahéjas alma lekvár

    Elkészítése: Elkészítése:

    A liszthez adom a vajat, cukrot sót és összemorzsolom. Kis fészket készítem, majd a tojás sárgákat hozzáadom. A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. Miután felfutott az élesztő, hozzáadom a lisztes keverékhez. Alaposan kidagasztom. Mikor ez megvan, langyos helyen pihentetem még fél órát.

    Pihentetés után négy részre osztom. Darabonként téglalap alakúra kinyújtom a tésztákat, széleire mákos tölteléket teszek, majd mindkét oldalát visszahajtom (hogy a “szemformánk” meglegyen). A középső mélyedésbe diós tölteléket teszek, majd lekvárral fedem be.

    Sütőpapírral fedett tepsire teszem, megkenem tojás sárgájával és pihentetem sütés előtt legalább 30 percet.

    A sütőt előmelegítem 170-180 fokra (ez az én gázsütőmön 3-as fokozat) és kb 35-40 perc alatt készre sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá