Hozzávalók 4 rúdhoz:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése: Elkészítése:
A liszthez adom a vajat, cukrot sót és összemorzsolom. Kis fészket készítem, majd a tojás sárgákat hozzáadom. A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. Miután felfutott az élesztő, hozzáadom a lisztes keverékhez. Alaposan kidagasztom. Mikor ez megvan, langyos helyen pihentetem még fél órát.
Pihentetés után négy részre osztom. Darabonként téglalap alakúra kinyújtom a tésztákat, széleire mákos tölteléket teszek, majd mindkét oldalát visszahajtom (hogy a “szemformánk” meglegyen). A középső mélyedésbe diós tölteléket teszek, majd lekvárral fedem be.
Sütőpapírral fedett tepsire teszem, megkenem tojás sárgájával és pihentetem sütés előtt legalább 30 percet.
A sütőt előmelegítem 170-180 fokra (ez az én gázsütőmön 3-as fokozat) és kb 35-40 perc alatt készre sütöm.