Karácsonyi keksz teljes kiőrlésű liszttel recept

Hozzávalók:
- 360 g teljes kiőrlésű búzaliszt (graham vagy tönkölybúzalisztet is használhatsz helyette)
- 300 g vaj
- 150 g nádcukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek víz
- vanília
- 2 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A vajat keverd jól el a nádcukorral, majd add hozzá a vaníliát és reszelt narancshéjat.
Keverd össze a liszttel, a pudingporral és a vízzel. Gyorsan gyúrd össze.
A puha tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd tésztából a megfelelő formákat szaggasd ki.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsiben, kb 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg (kb 12-15 perc).
A kekszeket hagyd kihűlni.
Tipp:
Készítheted csokoládés pudingporral, ha csokoládés kekszet szeretnél
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »