Karácsonyi keksz teljes kiőrlésű liszttel recept
Hozzávalók:
- 360 g teljes kiőrlésű búzaliszt (graham vagy tönkölybúzalisztet is használhatsz helyette)
- 300 g vaj
- 150 g nádcukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek víz
- vanília
- 2 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A vajat keverd jól el a nádcukorral, majd add hozzá a vaníliát és reszelt narancshéjat.
Keverd össze a liszttel, a pudingporral és a vízzel. Gyorsan gyúrd össze.
A puha tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd tésztából a megfelelő formákat szaggasd ki.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsiben, kb 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg (kb 12-15 perc).
A kekszeket hagyd kihűlni.
Tipp:
Készítheted csokoládés pudingporral, ha csokoládés kekszet szeretnél
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









