Karácsonyi keksz teljes kiőrlésű liszttel recept

Hozzávalók:
- 360 g teljes kiőrlésű búzaliszt (graham vagy tönkölybúzalisztet is használhatsz helyette)
- 300 g vaj
- 150 g nádcukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek víz
- vanília
- 2 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A vajat keverd jól el a nádcukorral, majd add hozzá a vaníliát és reszelt narancshéjat.
Keverd össze a liszttel, a pudingporral és a vízzel. Gyorsan gyúrd össze.
A puha tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd tésztából a megfelelő formákat szaggasd ki.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsiben, kb 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg (kb 12-15 perc).
A kekszeket hagyd kihűlni.
Tipp:
Készítheted csokoládés pudingporral, ha csokoládés kekszet szeretnél
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »