Karácsonyi gesztenyés keksz recept

Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 20 dkg konyhakész, hámozott gesztenye
- 5 dkg nádcukor
- 1 kiskanál vaníliás cukor
- 1/2 teáskanál barna rum
- 10 dkg búzaliszt
- 1 kiskanál mézeskalács fűszer
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg eper vagy málna lekvár
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A gesztenyét egy robotgép segítségével ledaráljuk, majd a liszt és a só hozzáadása után ezt megismételjük. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és a vaníliás cukrot. A cukrot a tojással és vajjal keverjük habosra, majd apránként adjuk hozzá a gesztenyés-lisztes keveréket és a rumot.
Gyúrjunk tésztát a lisztes keverékből és a habosra kevert vajból, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra. Ezután tetszőleges kiszúróval szaggassuk ki.
Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 10-12 perc alatt süssük készre.
A kétféle csokoládét gőz felett külön-külön olvasszuk fel. Egy-egy kekszet lekvárral összeragasztunk. A kekszek egyik felét belemártjuk a fehér csokoládéba, a másik felét pedig az étcsokoládéba.
Végül egy süteményrácson hagyjuk lecsepegni és megszáradni a kekszeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »