Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi gesztenyés keksz recept

Karácsonyi gesztenyés keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg margarin
    • 20 dkg konyhakész, hámozott gesztenye
    • 5 dkg nádcukor
    • 1 kiskanál vaníliás cukor
    • 1/2 teáskanál barna rum
    • 10 dkg búzaliszt
    • 1 kiskanál mézeskalács fűszer
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg eper vagy málna lekvár
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A gesztenyét egy robotgép segítségével ledaráljuk, majd a liszt és a só hozzáadása után ezt megismételjük. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és a vaníliás cukrot. A cukrot a tojással és vajjal keverjük habosra, majd apránként adjuk hozzá a gesztenyés-lisztes keveréket és a rumot.

    Gyúrjunk tésztát a lisztes keverékből és a habosra kevert vajból, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra. Ezután tetszőleges kiszúróval szaggassuk ki.

    Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 10-12 perc alatt süssük készre.

    A kétféle csokoládét gőz felett külön-külön olvasszuk fel. Egy-egy kekszet lekvárral összeragasztunk. A kekszek egyik felét belemártjuk a fehér csokoládéba, a másik felét pedig az étcsokoládéba.

    Végül egy süteményrácson hagyjuk lecsepegni és megszáradni a kekszeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá