Karácsonyi gesztenyés keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg konyhakész, hámozott gesztenye
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál barna rum
  • 10 dkg búzaliszt
  • 1 kiskanál mézeskalács fűszer
  • 1 tojás
  • 15 dkg eper vagy málna lekvár
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A gesztenyét egy robotgép segítségével ledaráljuk, majd a liszt és a só hozzáadása után ezt megismételjük. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és a vaníliás cukrot. A cukrot a tojással és vajjal keverjük habosra, majd apránként adjuk hozzá a gesztenyés-lisztes keveréket és a rumot.

Gyúrjunk tésztát a lisztes keverékből és a habosra kevert vajból, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra. Ezután tetszőleges kiszúróval szaggassuk ki.

Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 10-12 perc alatt süssük készre.

A kétféle csokoládét gőz felett külön-külön olvasszuk fel. Egy-egy kekszet lekvárral összeragasztunk. A kekszek egyik felét belemártjuk a fehér csokoládéba, a másik felét pedig az étcsokoládéba.

Végül egy süteményrácson hagyjuk lecsepegni és megszáradni a kekszeket.