Káposztával töltött paprika télire recept

Hozzávalók:
- 2 kg fehér káposzta
- 70 dkg vöröskáposzta
- 50 dkg vöröshagyma
- 2 ek só
- 2 kg körüli paprika
A felöntő léhez :
- 2,5 liter víz
- 3,5 dl 20 %-os ecet
- 35 dkg kristálycukor
- 4 ek só
- 2 tk szalicil
Fűszerek:
- egész bors
- egész fűszerkömény
- babérlevél
Elkészítése:
A felöntő léhez valókat összekevertem, közben kóstolgatva, hogy édesebb legyen-e.
A paprikát megmostam, a végét levágtam, a belsejét kiszedtem. A káposztákat legyalultam, a hagymát hozzá aprítottam és 2 ek sóval megszórtam.
Hagytam állni fél órát, ezután kifacsartam.
A paprikákat megtöltöttem, az üvegek aljára egy sor káposztát tettem, erre jött egy sor töltött paprika, megint egy sor káposzta, addig folytatva, amíg el nem fogy.
A tetejére raktam a fűszerekből, majd felöntöttem a lével és lezártam a tetejét.
Ha reggelre nem lesz tele lével, akkor pótolom, hogy tele legyen.
Megjegyzés:
A felöntő levet mindenki ízesítse a saját ízlése szerint, ez most egy picit édesebb lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »