Kakaós-túrós boci recept

Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 55 dkg liszt
- 25 dkg margarin (olvasztott)
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
Töltelékhez:
- 1 kg túró
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vanília ízű pudingpor (főzős)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg margarin (olvasztott)
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a porcukrot, majd hozzá adjuk a tojásokat és az olvasztott (de már nem meleg) margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
Egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk, amit folpackba csomagolunk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a túrókrémet elkészítjük.
A túróba tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint. Egy botmixerrel jól összekeverjük (pépesítjük).
A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk (kb 1/3, 2/3 arányban).
Lisztezett, sík felületen a nagyobb tészta darabot tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet. A kisebb tészta darabot vékonyra (kb 2-3 mm) kinyújtjuk és három különböző méretű pohárral kiszaggatjuk. A krémtúró tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük a kiszaggatott tészta köröket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 percig sütjük. Mikor kihűlt, szép, egyforma kockákra felvágjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »