Kakaós-túrós boci recept

Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 55 dkg liszt
- 25 dkg margarin (olvasztott)
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
Töltelékhez:
- 1 kg túró
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vanília ízű pudingpor (főzős)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg margarin (olvasztott)
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a porcukrot, majd hozzá adjuk a tojásokat és az olvasztott (de már nem meleg) margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
Egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk, amit folpackba csomagolunk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a túrókrémet elkészítjük.
A túróba tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint. Egy botmixerrel jól összekeverjük (pépesítjük).
A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk (kb 1/3, 2/3 arányban).
Lisztezett, sík felületen a nagyobb tészta darabot tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet. A kisebb tészta darabot vékonyra (kb 2-3 mm) kinyújtjuk és három különböző méretű pohárral kiszaggatjuk. A krémtúró tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük a kiszaggatott tészta köröket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 percig sütjük. Mikor kihűlt, szép, egyforma kockákra felvágjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »