Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-túrós boci recept

Kakaós-túrós boci
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 55 dkg liszt
    • 25 dkg margarin (olvasztott)
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cs sütőpor

    Töltelékhez:

    • 1 kg túró
    • 25 dkg porcukor
    • 2 cs vanília ízű pudingpor (főzős)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg margarin (olvasztott)
    • 2 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a porcukrot, majd hozzá adjuk a tojásokat és az olvasztott (de már nem meleg) margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

    Egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk, amit folpackba csomagolunk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a túrókrémet elkészítjük.

    A túróba tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint. Egy botmixerrel jól összekeverjük (pépesítjük).

    A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk (kb 1/3, 2/3 arányban).

    Lisztezett, sík felületen a nagyobb tészta darabot tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet. A kisebb tészta darabot vékonyra (kb 2-3 mm) kinyújtjuk és három különböző méretű pohárral kiszaggatjuk. A krémtúró tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük a kiszaggatott tészta köröket.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 percig sütjük. Mikor kihűlt, szép, egyforma kockákra felvágjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá