Kakaós-túrós boci

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kakaós-túrós boci

Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 55 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (olvasztott)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 tojás
  • fél cs sütőpor

Töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vanília ízű pudingpor (főzős)
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg margarin (olvasztott)
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a porcukrot, majd hozzá adjuk a tojásokat és az olvasztott (de már nem meleg) margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

Egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk, amit folpackba csomagolunk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a túrókrémet elkészítjük.

A túróba tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint. Egy botmixerrel jól összekeverjük (pépesítjük).

A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk (kb 1/3, 2/3 arányban).

Lisztezett, sík felületen a nagyobb tészta darabot tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet. A kisebb tészta darabot vékonyra (kb 2-3 mm) kinyújtjuk és három különböző méretű pohárral kiszaggatjuk. A krémtúró tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük a kiszaggatott tészta köröket.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 percig sütjük. Mikor kihűlt, szép, egyforma kockákra felvágjuk!