Kakaós néró sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg lágy vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek narancslé
- 1 kk reszelt narancshéj
- 22 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 kk instant kávépor
A töltelékhez:
- 10 dkg szobahőmérsékletű marcipánmassza
- 2 ek narancslekvár
A díszítéshez:
- 5 dkg fehércsokoládé
- csokoládébab (kész termék)
Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a narancslevet és a narancshéjat. Összedolgozzuk a liszttel, a kakaóporral és a kávéporral.
A tésztát gyorsan csomómentesre gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük alul-felül sütő esetén 175 fokra, a légkeverésesnél középső sínen sütve 160 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral
A tésztát lisztezett gyúródeszkán vagy nyújtólapon 3 mm vastagra nyújtjuk. A kb 4 cm átmérőjű oválisra vagy kerekre szaggatott tallérokat a tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.
A sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
A marcipánmasszát a narancslekvárral összekeverjük, a tallérok egyik felét bekenjük vele, majd összeragasztjuk a lekvár nélküli tésztával.
A díszítéshez a csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett megolvasztjuk. A krémet szűk csövű habzsákba töltjük, és vékony vonalakat nyomunk a tallérokra, végül csokoládébabbal díszítjük.
Tipp:
Ebből nekem 40 darab aprósüteményem lett. Aromáját megőrzi kb 3 hétig.