Kakaós néró sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg lágy vaj
- 10 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek narancslé
- 1 kk reszelt narancshéj
- 22 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 kk instant kávépor
A töltelékhez:
- 10 dkg szobahőmérsékletű marcipánmassza
- 2 ek narancslekvár
A díszítéshez:
- 5 dkg fehércsokoládé
- csokoládébab (kész termék)
Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a narancslevet és a narancshéjat. Összedolgozzuk a liszttel, a kakaóporral és a kávéporral.
A tésztát gyorsan csomómentesre gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük alul-felül sütő esetén 175 fokra, a légkeverésesnél középső sínen sütve 160 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral
A tésztát lisztezett gyúródeszkán vagy nyújtólapon 3 mm vastagra nyújtjuk. A kb 4 cm átmérőjű oválisra vagy kerekre szaggatott tallérokat a tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.
A sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
A marcipánmasszát a narancslekvárral összekeverjük, a tallérok egyik felét bekenjük vele, majd összeragasztjuk a lekvár nélküli tésztával.
A díszítéshez a csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett megolvasztjuk. A krémet szűk csövű habzsákba töltjük, és vékony vonalakat nyomunk a tallérokra, végül csokoládébabbal díszítjük.
Tipp:
Ebből nekem 40 darab aprósüteményem lett. Aromáját megőrzi kb 3 hétig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »