Kakaós narancspite recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg hideg vaj vagy margarin
- csipet só
- 8 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pár kanál hideg víz
Narancskrém:
- 5 dl narancslé (kb 5-6 narancsból)
- 12 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg liszt
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A tésztához a liszet, a porcukrot, a kakaóport és a sót összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi vizet hogy összeálljon a tészta.
Ezután folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez, 1 dl narancslével a lisztet és a tojássárgáját simára keverjük. A maradék narancslevet a cukorral és a narancshéjjal felforraljuk, majd óvatosan hozzácsurgatjuk a tojássárgás keveréket és az egészet alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
A tészta 3/4-ed részével kibélelünk egy kivehetű aljú 24 cm-es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és rásimítjuk a langyosra hűlt krémet. A maradék tésztával berácsozzuk a pite tetejét és 180 °C-ra melegített sütőben, kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »