Kakaós narancspite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg hideg vaj vagy margarin
  • csipet só
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • pár kanál hideg víz

Narancskrém:

  • 5 dl narancslé (kb 5-6 narancsból)
  • 12 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg liszt
  • 1 ek vaj

Elkészítése:

A tésztához a liszet, a porcukrot, a kakaóport és a sót összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi vizet hogy összeálljon a tészta.

Ezután folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

A krémhez, 1 dl narancslével a lisztet és a tojássárgáját simára keverjük. A maradék narancslevet a cukorral és a narancshéjjal felforraljuk, majd óvatosan hozzácsurgatjuk a tojássárgás keveréket és az egészet alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.

A tészta 3/4-ed részével kibélelünk egy kivehetű aljú 24 cm-es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és rásimítjuk a langyosra hűlt krémet. A maradék tésztával berácsozzuk a pite tetejét és 180 °C-ra melegített sütőben, kb 30-35 perc alatt megsütjük.