Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-kókuszos kevert recept

Kakaós-kókuszos kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott langyos vaj
    • 2,5 dl tej
    • 12 g sütőpor
    • 25 dkg cukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 20 g vaníliás cukor
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • ízlés szerint rum
    • 3 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    Először a pudingot főzzük meg. Mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót, majd kihűtjük.

    A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.

    Közepes méretű (20*30 cm-es tepsi) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.

    Végezzünk tűpróbát!

    Amint kivettem a sütőből, még megszórtam kókuszreszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá