Kakaós-kókuszos kevert recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott langyos vaj
- 2,5 dl tej
- 12 g sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 20 g vaníliás cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 40 g vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 5 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint rum
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
Először a pudingot főzzük meg. Mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót, majd kihűtjük.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.
Közepes méretű (20*30 cm-es tepsi) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát!
Amint kivettem a sütőből, még megszórtam kókuszreszelékkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »