Kakaós-kókuszos kevert recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott langyos vaj
- 2,5 dl tej
- 12 g sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 20 g vaníliás cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 40 g vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 5 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint rum
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
Először a pudingot főzzük meg. Mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót, majd kihűtjük.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.
Közepes méretű (20*30 cm-es tepsi) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát!
Amint kivettem a sütőből, még megszórtam kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »