Kakaós-kókuszos kevert recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg olvasztott langyos vaj
- 2,5 dl tej
- 12 g sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 20 g vaníliás cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 40 g vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 5 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint rum
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
Először a pudingot főzzük meg. Mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót, majd kihűtjük.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.
Közepes méretű (20*30 cm-es tepsi) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát!
Amint kivettem a sütőből, még megszórtam kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










