Kakaós-kókuszos kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott langyos vaj
  • 2,5 dl tej
  • 12 g sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 20 g vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • ízlés szerint rum
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítése:

Először a pudingot főzzük meg. Mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót, majd kihűtjük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.

Közepes méretű (20*30 cm-es tepsi) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.

Végezzünk tűpróbát!

Amint kivettem a sütőből, még megszórtam kókuszreszelékkel.