Jin-jang szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*30 cm-es süteményhez:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 80 g puha zsír
- 3 ek kakaópor
- 5 ek tej
- fél cs sütőpor
- 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor (puncsossal még szebb lesz!)
- 3 ek liszt
- 1,5 l tej
- 6 ek cukor
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
- 200 g étcsokoládé
- 6 ek olaj
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha zsírt és a tejet, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd robotgéppel elkezdjük összedolgozni, majd kézzel fejezzük be. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy a tészta ne ragadjon, de könnyen lehessen nyújtani.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát 3 részre osztjuk.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk (akár méretre vágott sütőpapíron is lehet), majd áthúzzuk a tepsi hátára és 6-8 perc alatt megsütjük egyenként.
Krém:
A pudingporokat, lisztet és a cukrot, majd elkezdjük elkeverni a tejjel. A kész, csomómentes keveréket felfőzzük sűrűre, majd langyosan hozzáadjuk az apróra vágott margarint és jól kihabosítjuk az egészet.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az egyik lapot, majd rákenjük a krém 1/4-ét. A krémet kitesszük keksszel, majd rákenünk egy másik negyed részt a krémből. Erre kerül egy újabb lap. Erre kenjük a maradék krém felét, kitesszük keksszel, majd rákenjük a maradék krémet. Végül befedjük az utolsó lappal. Óvatosan lenymkodjuk az egészet és pár órára hűtőbe tesszük.
Mikor már a felső lap megpuhult, akkor a csokit az olajjal összeolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Amikor a csoki megkötött, akkor esetleg fehércsokival díszíthetjük. Amikor megkötött a csoki és megpuhult a süti, akkor felszeleteljük és kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »