Jin-jang szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*30 cm-es süteményhez:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 80 g puha zsír
- 3 ek kakaópor
- 5 ek tej
- fél cs sütőpor
- 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor (puncsossal még szebb lesz!)
- 3 ek liszt
- 1,5 l tej
- 6 ek cukor
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
- 200 g étcsokoládé
- 6 ek olaj
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha zsírt és a tejet, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd robotgéppel elkezdjük összedolgozni, majd kézzel fejezzük be. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy a tészta ne ragadjon, de könnyen lehessen nyújtani.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát 3 részre osztjuk.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk (akár méretre vágott sütőpapíron is lehet), majd áthúzzuk a tepsi hátára és 6-8 perc alatt megsütjük egyenként.
Krém:
A pudingporokat, lisztet és a cukrot, majd elkezdjük elkeverni a tejjel. A kész, csomómentes keveréket felfőzzük sűrűre, majd langyosan hozzáadjuk az apróra vágott margarint és jól kihabosítjuk az egészet.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az egyik lapot, majd rákenjük a krém 1/4-ét. A krémet kitesszük keksszel, majd rákenünk egy másik negyed részt a krémből. Erre kerül egy újabb lap. Erre kenjük a maradék krém felét, kitesszük keksszel, majd rákenjük a maradék krémet. Végül befedjük az utolsó lappal. Óvatosan lenymkodjuk az egészet és pár órára hűtőbe tesszük.
Mikor már a felső lap megpuhult, akkor a csokit az olajjal összeolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Amikor a csoki megkötött, akkor esetleg fehércsokival díszíthetjük. Amikor megkötött a csoki és megpuhult a süti, akkor felszeleteljük és kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »