Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isteni szelet recept

Isteni szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A laphoz:

    • 30 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 8 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 3 ek rum

    A tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéből hab
    • 20 dkg cukor

    A díszítéshez:

    • csokireszelék
    • vagy készen kapott csokoládéforgács

    Elkészítése:

    A tepsit (25*37-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A cukrot a  tojássárgákkal, vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Kétfelé vesszük.

    Az egyikbe darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot. A másik tészta sima piskóta marad.

    A tepsibe öntjük a sárga masszát, majd erre, óvatosan a diósat. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt. A diós része lesz alul.

    A krémhez a pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral felfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a diót és a rumot a kihűlt pudinghoz adjuk.

    A pudingba belekeverjük a margarinos krémet, alaposan eldolgozzuk.

    A lapot egy tálcára tesszük és egyenletesen rákenjük a krémet.

    A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. A tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá