Isteni szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A laphoz:

  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás (szétválasztva)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 8 ek víz
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek rum

A tetejére:

  • 4 tojásfehérjéből hab
  • 20 dkg cukor

A díszítéshez:

  • csokireszelék
  • vagy készen kapott csokoládéforgács

Elkészítése:

A tepsit (25*37-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A cukrot a  tojássárgákkal, vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Kétfelé vesszük.

Az egyikbe darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot. A másik tészta sima piskóta marad.

A tepsibe öntjük a sárga masszát, majd erre, óvatosan a diósat. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt. A diós része lesz alul.

A krémhez a pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral felfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a diót és a rumot a kihűlt pudinghoz adjuk.

A pudingba belekeverjük a margarinos krémet, alaposan eldolgozzuk.

A lapot egy tálcára tesszük és egyenletesen rákenjük a krémet.

A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. A tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.